Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging aan huis

Persoonlijke verzorging is iets wat we dagelijks doen. Vaak zonder erbij na te denken. Als u te maken krijgt met lichamelijke klachten door ziekte, een operatie of door ouderdom, dan is de persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend. Lukt het u niet (meer) om de dagelijkse verzorging als douchen en uw kleren aan- en uittrekken zelf te doen? Schakel dan de hulp in van Formens. U kunt in uw vertrouwde omgeving blijven wonen én ontvangt de ondersteuning die u nodig heeft.

Wat houdt persoonlijke verzorging in?

Onze gekwalificeerde en ervaren verzorgers helpen u bij uw dagelijkse lichamelijke verzorging. Dit kan voor een korte tijd na een operatie of bij ziekte of voor langere tijd bij langdurige klachten. U kunt ondersteuning ontvangen voor een aantal keren per week tot een aantal keer per dag.

U kunt onder andere hulp ontvangen bij:

  • wassen en douchen
  • scheren
  • verplaatsen, met of zonder tillift
  • toiletgang
  • aan- en uitkleden
  • aantrekken van steunkousen
  • eten en drinken
  • zorg die in relatie staat met persoonlijke verzorging, zoals het verschonen van het bed

Naast het bieden van verzorging, adviseert de verzorger u ook over hoe u kunt omgaan met uw (tijdelijke) situatie. Ook uw naasten krijgen advies, zodat zij weten hoe ze u kunnen ondersteunen. Samen met u zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen en in uw eigen huis kunt blijven wonen.

Voor wie is persoonlijke verzorging?

Bent u ziek, moet u herstellen van een operatie of kunt u door ouderdom of een handicap niet meer alles zelf doen? Dan kunt u persoonlijke verzorging aanvragen. Dit kan voor tijdelijke duur in het geval van herstel van een operatie of ziekte én voor lange duur bij klachten door ouderdom of handicap. Hulp bij persoonlijke verzorging zorgt er in veel gevallen voor dat u thuis kunt blijven wonen en toch de zorg ontvangt die u nodig heeft.

Hoe vraag ik persoonlijke verzorging aan?

Voor persoonlijke verzorging kunt u rechtstreeks contact opnemen met Formens. U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts. Onze gekwalificeerde wijkverpleegkundige komt bij u langs en bekijkt welke zorg u precies nodig heeft.

Krijg ik persoonlijke verzorging vergoed?

Verpleging en verzorging aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering en wordt volledig vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage en geen eigen risico.

Als u langdurige verzorging nodig heeft, dan valt dit onder de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen met dementie of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking.

Persoonlijke Verzorging door Formens Zorg?

Bij thuiszorgorganisatie Formens kunt u rekenen op professionele en vertrouwde persoonlijke verzorging. Onze ervaren verzorgers en wijkverpleegkundigen zijn niet alleen erg goed in hun vak, ze zijn ook echt betrokken bij u en uw situatie.