Dagbesteding

Dagbesteding op locatie

Bij Formens Zorg kunt u terecht voor dagbesteding. Hierbij kunt u denken aan een groep cliënten die gedurende dag een programma hebben, waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd onder proffesionele begeleiding van Formens. Door een zinvolle invulling van de dag te bieden kan de zelfredzaamheid hierin bevordert worden en kan de eenzaamheid hiermee bestreden worden.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor dagbesteding?

Als u vanwege psychische, cognitieve of lichamelijke achteruitgang niet meer in staat bent om activiteiten te kunnen ondernemen, waarbij er sociale isolement dreigt. Of uw mantelzorger wilt ontlasten, dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor dagbesteding. 

 

Krijg ik dagbesteding vergoed?

Er zijn verschillende manieren om dagbesteding vergoed te krijgen. Dit is per cliënt afhankelijk van hun situatie. Vergoeding is mogelijk middels de Wet maatschappelijk ondersteuning of de Wet langdurige zorg. 

Als er geen indicatie is voor dagbesteding dan wordt er in eerste instantie gekeken in welke zorgstelsel de client valt. De professionals van Formens kunnen je hierbij informeren. 

Formens Zorg is gecontracteerd met 12 gemeentes in de regio Overijssel. U kunt dus ook via gemeente beroep doen voor zorg bij Formens. 

Is er een indicatie aanwezig? Dan kunt u bij interesse vrijblijvend contact met ons opnemen om de dagbesteding eventueel te kunnen starten. 

 

Dagbesteding bij Formens

Dagelijks streeft de professionals van de dagbesteding om een zinvolle daginvulling te organiseren voor zijn cliënten. Er is aangename sfeer in de dagbestedingsgroep van Formens. Wilt ook het sfeer ervaren? Dan bent u van harte welkom voor een kop koffie. De locatie voor dagbesteding kunt u vinden door te klikken op neem contact op.

Formens, zorg voor ieder mens

Formens Zorg is een thuiszorgorganisatie die waarde hecht aan de mensheid. Wij bevinden ons in de mooie provincie Overijssel in het oosten van het land. Met ons hechte team van wijkverpleegkundigen, verzorgenden en de begeleiders wordt de zorg rondom de cliënt geïndiceerd en gerealiseerd.