Mantelzorg

Mantelzorg aan huis

Bij Formens Zorg hechten wij veel waarde aan mantelzorg en zullen zoveel mogelijk de samenwerking opzoeken binnen het netwerk van de cliënt. De mantelzorger kent de cliënt vaak goed en kan goed meedenken in mogelijkheden en voorkeuren. Samenwerking begint wat ons betreft al vanaf het allereerste contactmoment, waarbij we afspraken maken over wie welke zorgtaken op zich neemt. Deze afspraken leggen wij vast in het ondersteuningsplan en kunnen altijd aangepast worden indien nodig.

 

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorg kan soms zwaar zijn. Er kunnen vragen op u afkomen waar u geen raad mee weet of u heeft behoefte aan advies of ondersteuning. Ook voor emotionele ondersteuning bij het verwerken van uw eigen verdriet kunt u (doorgaans kosteloos) hulp inschakelen.

Instanties die u kunnen ondersteunen en adviseren:

  • Stichting MEE: mee.nl
  • Mezzo Mantelzorgondersteuning: mezzo.nl
 

Ook wij kunnen u ondersteunen

Als mantelzorger kunt u ondersteuning krijgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Advies en informatie
  • Regelmatige bespreking van het zorg- leefplan
  • Respijtzorg (opvang op onze dagbestedingslocaties)
  • Vakantie opvang: zorg voor uw naaste zodat u gerust op vakantie kunt

Meer weten over mantelzorg?

Neem vrijblijvend contact met ons op (rechts).

Formens, zorg voor ieder mens

Formens Zorg is een thuiszorgorganisatie die waarde hecht aan de mensheid. Wij bevinden ons in de mooie provincie Overijssel in het oosten van het land. Met ons hechte team van wijkverpleegkundigen, verzorgenden en de begeleiders wordt de zorg rondom de cliënt geïndiceerd en gerealiseerd.