Wijkzorg

Wijkzorg aan huis

Formens Zorg biedt wijkzorg aan huis. Onder wijkzorg verstaan we persoonlijke verzorging en verpleging. Als u te maken krijgt met lichamelijke klachten door ziekte, een operatie of door ouderdom, dan valt wijkzorg op zijn plaats. Lukt het u niet (meer) om de dagelijkse verzorging als douchen en uw kleren aan- en uittrekken zelf te doen? Of behoeft u hulp bij verpleegtechnische vaardigheden zoals wondzorg, stoma zorg of hulp bij sonde voeding? Schakel dan de hulp in van Formens. U kunt in uw vertrouwde omgeving blijven wonen en ontvangt de ondersteuning die u nodig heeft.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor wijkzorg?

Bent u ziek, moet u herstellen van een operatie of kunt u door ouderdom of een handicap niet meer alles zelf doen? Dan kunt u wijkzorg aanvragen via Formens Zorg. Dit kan voor tijdelijke duur in het geval van herstel van een operatie of ziekte en voor lange duur bij klachten door ouderdom of handicap. Hulp bij persoonlijke verzorging of verpleging zorgt er in veel gevallen voor dat u thuis kunt blijven wonen en toch de zorg ontvangt die u nodig heeft. De wijkverpleegkunde van Formens komt langs om een gesprek met u te voeren over de mogelijkheden. Als er blijkt dat u in aanmerking komt voor zorg vanuit zorgverzekeringswet, dan moet er een aanvraag ingediend worden bij de desbetreffende verzekeraar. 

 

Krijg ik wijkzorg vergoed?

Wijkzorg aan huis is onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering en wordt op basis van uw zorgpolis vergoedt. Formens Zorg is namelijk niet gecontracteerd met alle verzekeraars, waardoor een deel van de factuur niet volledig vergoed wordt. Niet getreurd, want Formens Zorg crediteerd de niet vergoede deel. U betaalt dus geen eigen bijdrage en geen eigen risico. 

Als u langdurige verzorging nodig heeft, dan valt dit onder de Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz is er voor mensen die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen met dementie of mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking. Ook hier geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico. 

 

Wijkzorg door Formens

Bij thuiszorgorganisatie Formens kunt u rekenen op professionele en vertrouwde persoonlijke verzorging. Onze ervaren verzorgers en wijkverpleegkundigen zijn niet alleen erg goed in hun vak, ze zijn ook echt betrokken bij u en uw situatie. 

Formens, zorg voor ieder mens

Formens Zorg is een thuiszorgorganisatie die waarde hecht aan de mensheid. Wij bevinden ons in de mooie provincie Overijssel in het oosten van het land. Met ons hechte team van wijkverpleegkundigen, verzorgenden en de begeleiders wordt de zorg rondom de cliënt geïndiceerd en gerealiseerd.